19 Nisan 2010 Pazartesi

Özpetek ve Akın Tribeca Film Festivalinde.

Tribeca Film Festivali'nde Ferzan Özpetek ve Fatih Akın'ın filmleri gösterilecek

New York’ta 21 Nisan’da başlayacak Tribeca Film Festivalinde, İtalya’da yaşayan yönetmen Ferzan Özpetek’in son filmi "Serseri Mayınlar" ve Almanya’da yaşayan yönetmen Fatih Akın’ın "Ruh Mutfağı" adlı filmi gösterilecek.

Özpetek’in "Serseri Mayınlar" filmi bu yıl 21 Nisan-2 Mayıs arasında düzenlenecek 9. Tribeca Film Festivalinin yarışma bölümünde gösterilecek ve diğer filmlerle yarışacak. Organizasyon komitesinden verilen bilgide Özpetek’in, filminin 26 Nisan’daki galasına katılmasının beklendiği bildirildi. Film, festival kapsamında 26, 27, 28 Nisan ve 1 Mayıs tarihlerinde gösterilecek.

Bu arada New York merkezli "Moon and Stars Project" tarafından yapılan açıklamada, Fatih Akın’ın filmi "Ruh Mutfağı"nın festivalde 22, 26 ve 29 Nisan tarihlerinde, kendilerinin ve "Amerikan Türk Cemiyeti"nin ortak organizasyonuyla gösterileceği bildirildi.

Adını Manhattan’ın "Tribeca" semtinden alan ve 11 Eylül terör saldırılarının ardından semtin yeniden hareketli yaşamına dönmesini teşvik etme amacıyla başlatılan Tribeca Film Festivalinde, bu yıl da pek çok Amerikan filminin ve uluslararası filmin gösterilmesi bekleniyor. Festivalin kurucuları arasında ünlü aktör Robert De Niro da bulunuyor. (aa)

İFADE FESTİVALİ - Words up!


İFADE FESTİVALİ - Words up!

aidiyet, kimlik, varoluş, rüya

fotoğraf, video, kısa film, resim, grafik, illüstrasyon, kolaj, pop-art, poster, stencil, animasyon. bu ifade biçimlerinden istediğini kullanarak, aidiyet, kimlik, varoluş ve rüyalara dair bilinçaltında yer alan düşünce, his ve imgeleri dışarı yansıt!

- her tema için en fazla 3 eserle katılabilirsin.
- resim formlarında max.oran 29*42 cm.
- video, kısa film ve animasyonlar için max.süre 15 dk.
- çalışmalarının yanına kendini tanıtan bir yazı, resim ve iletişim bilgilerini (e-mail, web site vs.) eklemeyi unutma.
- işlerde yaratıcılık ve yüksek çözünürlük aranacaktır.

süreç sonunda seçilecek argümanlar dvd içeriğinde yerini alacak ve bir güncel sanat merkezinde sergilenecek. ayrıca web üzerinden download edilebilir bir versiyonu da hazırlanacak olan 'words up' dvd olarak sınırlı sayıda kopyalanarak ilgili sanat merkezlerinde yer alacak ve medya'ya sunulacaktır.

evet sahne senin. words up!

'words up' bir güncel sanat-deneysel dvd projesidir.

son katılım tarihi: 30 Mayıs

gönderiler için mail:

words.up@hotmail.com
ifadefestivali@yahoo.com

http://wordsup.carbonmade.com

''Öpülesi Festival'' / Radikal

http://www.facebook.com/photo.php?pid=30
739511&id=1009320592

Words up! Röportaj / Futuristika Magazine

http://www.facebook.com/photo.php?pid=30749759&id=10093